¡Oh, quina meravella! Avui és el dia en què finalment celebrem l’inici de les obres en aquest terreny erme que portava 40 anys esperant ser transformar en el Parc de la República! És com si ens haguessin regalat un bitllet per anar a Disney World!

Però no podem oblidar que això és gràcies a la gran lluita del veïnat per reclamar aquests terrenys per a ús públic. Perquè, ja sabeu, en comptes de construir habitatges privats i així contribuir a l’especulació immobiliària, nosaltres vam decidir lluitar per zones verdes i equipaments públics en l’últim gran solar lliure del barri. Som uns rebels!

I no puc deixar de mencionar la Comissió d’Equipaments de l’AVV, que ha dut a terme un treball incansable durant 23 anys per aconseguir fer realitat el Parc de la República. 23 anys! Gairebé res! Però és clar, el camí cap a la felicitat i el benestar col·lectiu és llarg i tortuós, no es pot aconseguir d’un dia per a l’altre. Quina paciència tenen aquests veïns i veïnes!

I ara, després de tant temps de reivindicació i espera, estem aquí, emocionats i orgullosos d’haver liderat aquesta llarga lluita, amb les obres iniciades i aquest projecte que serà el pulmó verd de la ciutat. Un projecte que dóna solució als equipaments esportius, culturals i d’atenció a la gent gran. Perquè què és un barri sense un centre neuràlgic de serveis per a tota la ciutadania! És com un pastís sense glaçat, simplement no té sentit. I si això no fos suficient, també tindrem pistes de petanca, espais polivalents i fins i tot un centre infantil i juvenil per impulsar projectes per als joves i infants de la zona.

I tot i que encara queden pendents la construcció de la Residència Pública, el nou CAP Nord, el Gimnàs de l’Institut Escola Feixes i les vivendes assistides de lloguer assequible, no ens preocupa. Perquè som uns defensors nats de les necessitats de la ciutadania!

Trigarà més o menys, però ho aconseguirem. I mentrestant, gaudim d’aquest gran parc d’instal·lacions que es connectarà a través del carrer Provença amb el sector de l’AEG. Com si fos l’autopista cap a Disney World!

I per tancar amb brotxa d’or, no puc deixar de mencionar totes les entitats que generen activitat dins d’aquest espai. Perquè què seria d’un parc sense les entitats del Centre Cívic, els Clubs de Futbol i de Petanca, els Diables de Sant Pere Nord, l’Institut Escola Feixes, l’Associació de jubilats del Casal, l’Associació de veïns, el futur Esplai que volen crear, i totes les altres entitats que donen vida al nostre territori! És com un circ en què tots participem i posem el nostre gra d’arena! Així que, estimats veïns i veïnes, gaudim d’aquest dia tan especial. Celebrem com si fos el dia de Reis Mags!