Diables de Sant Pere Nord

La Colla de Sant Pere Nord neix a la fi de 2013 amb el canvi format pels membres de la històrica ”Colla de Diables de Sant Llorenç” nascuts l’any 1984.

En decidir aquest pas, ja carregada d’història d’anys d’experiència en el veí barri de Sant Llorenç. Van decidir que volien un canvi i que preferien deixar enrere una història de 30 anys amb un canvi més transgressor.

Durant aquests anys hem aconseguit mantenir l’activitat festiva amb les actuacions que hem realitzat en diferents festes majors de Terrassa i de tota Catalunya, així a nivell nacional com Letur (Albacete), Nova Carteya, Castro del Riu (Córdova), Fiñana , Instinción i Canjáyar (Almeria).

En 2010 es crea el grup de diables infantils aconseguint ser l’únic grup de nens i nenes que representi en la seva secció a la ciutat de Terrassa a totes les actuacions que tenen.
En 2011 són els encarregats de dur a terme l’espectacle del Mascle Cabró i donar inici al correfoc amb l’encesa de la Porta de l’infern de les festes de la Mercè de Barcelona.

El que remarquem de manera especial d’aquest grup és el fet de mantenir entorn de la seva activitat de diables a un bon nombre de persones que viuen un ambient festiu i cultural dins de la tradició.

“La nostra tasca no només vol limitar-se a actuar en cercaviles i festes, sinó que pretén ser un punt de referència i ajuda per a qualsevol grup de cultura popular que existeixi o es pugui crear, amb l’objectiu de mantenir les tradicions pròpies del nostre país.”