¡Prepara’t per a la gran festa del Walpurgis 2023! Els Diables de Sant Pere Nord han preparat una celebració única en el seu tipus, que enguany arriba a la seva dotzena edició. Amb la temàtica del Ragnarök, un dels esdeveniments més emblemàtics de la cultura vikinga, la festa promet ser una experiència fascinant per a tots els assistents.

Els organitzadors han versionat la celebració amb el nom de Ragnafok, i han posat especial atenció en la mitologia nòrdica i en les völves, un tipus de bruixes molt respectades en la societat nòrdica i germànica, que eren capaces de veure el futur. La cultura popular s’ha utilitzat per informar i donar a conèixer situacions històriques vinculades amb la bruixeria i les dones.

La festa es durà a terme del 28 al 30 d’abril a la Plaça Primer de Maig, al barri de Sant Pere Nord. Hi haurà moltes activitats emocionants durant tot el cap de setmana, començant amb una xerrada del Grup de Dones de Sant Pere Nord i continuant amb espectacles de foc de l’entitat, tallers per a nens, una gran trobada de percussió amb més de 500 participants de tot el país i una gran exhibició de cultura popular en la qual podran participar tots els grups que ho desitgin.

La gran estrella del Walpurgis serà la Fira de Bruixes, on el món esotèric en totes les seves versions prendrà protagonisme. A més, els organitzadors han preparat una gran sorpresa: l’aparició d’una nova figura, el mascle cabró. Aquesta màscara va ser creada per David Moreno i Abel Martínez del Taller Dimoni, i representa un personatge amb caràcter i amb un toc intimidant, però amb una vessant festiva que pot ser portada tant per homes com per dones.

El mascle cabró és una figura important del bestiari de Catalunya, especialment en el món del foc i l’akelarre. És per això que els Diables de Sant Pere Nord han volgut fer-la única i particular, i només es podrà gaudir durant la festa del Walpurgis de Terrassa.

La festa del Walpurgis és un festival obert a tothom, fins i tot a aquells que venen de fora de la ciutat. Els Diables de Sant Pere Nord volen que la festa es converteixi en una data destacada en el calendari dels amants del foc i la bruixeria, igual que succeeix amb l’Akelarre de Cervera o de Caldes.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha ressaltat el creixement que està experimentant el grup dels Diables de Sant Pere Nord. Aquest grup està fent-se un lloc dins dels grups de cultura de foc i percussió de Catalunya. També és una mostra de la descentralització de la cultura popular traslladant-se als barris i fent xarxa amb comerciants i altres entitats. La vessant feminista també té un pes important en la celebració i és alguna cosa que es destaca en cada edició.

¡No et perdis aquesta festa única en el seu tipus i vine a gaudir de la cultura popular i la mitologia nòrdica al Walpurgis 2023!